Турски войски навлязоха в Сирия, освобождават град Джараблус (видео)

Специални части на турската армия започнаха операция по освобождаването на сирийския град Джараблус в северната част на страната от бойците на "Ислямска държава", предаде Анадолската агенция.

"Турската армия и въздушните сили на коалицията започнаха военна операция в Сирия за прочистването на региона на Джараблус от ИДИЛ", се казва в съобщение, публикувано на страницата на агенцията в Туитър.

Към момента около града, на 30 километра от Манбидж, са съсредоточени бронетанкови формирования на турската армия. Поне 224 удара са нанесли турските въоръжени сили по 63 цели на джихадистите от ИДИЛ от началото на днешната операция, предаде телевизия Си Ен Ен Тюрк.

По-рано в. "Дейли Сабах" съобщи, че външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу е заявил готовността на турските власти да предоставят всяка необходима помощ в операцията по освобождаването на града от ислямистите. Изданието отбеляза, че настъплението на турската армия срещу терористите може да започне всеки момент.

По-късно Wall Street Journal съобщи, че САЩ разглеждат възможността да окажат военна помощ на бунтовниците, подкрепяни от турските власти, в настъплението им срещу "Ислямска държава" в Сирия.

Източник: epicenter.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини