Поддръжници на ИД убили имам в Англия заради черна магия

Двама поддръжници на "Ислямска държава" във Великобритания са убили 71-годишния имам Джалал Удин, защото сметнали, че практикува черна магия чрез своите молитви за здраве.

Това стана ясно по време на съдебното заседание днес, което разследва убийството от 18 февруари тази година, предаде "Индепендънт".

Мохамед Хюсеин Сайеди на 22 и Мохамед Абдул Кадир на 24 г. са пребили до смърт с чук, ритници и ръце имама от Бангладеш на детска площадка в Рочдейл, област Голям Манчестър. 

Двамата го намразили, след като разбрали, че той практикува ислямски ритуал за лекуване, включващ амулети. Затова те го причакали да напусне джамията, проследили го до дома на негов приятел и после го убили.

Джалал Удин е бил познат като тих, уважаван и мил човек сред мюсюлманската общност. "Ислямска държава" обаче смята подобни техники, които той е използвал, за вещерство, затова и двамата младежи са били повлияни от разбиранията на терористичната организация.

Защитата на Мохамед Сайеди обаче твърди, че момчето, обвинено за убийството, не подкрепя по никакъв начин ИД или насилствения екстремизъм. Според адвоката на 22-годишното момче, то само е шофирало колата, с която двамата с Мохамед Кадир са следили през деня имама. 

Накрая Кадир е убил имама в парка, докато Сайеди го е чакал в колата, но иначе няма общо. За това свидетелства и доказателството, че Кадир е напуснал страната, а Сайеди не.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини