Морските дарове - ключът към романтиката

Обект на проучване на социолозите този път се оказаха младите двойки. Анкетата, в която взели участие, имала за цел да изясни, кои продукти най-добре предразполагат към романтична изява на чувствата.

Най-романтичното блюдо са оказа това от морски дарове.Дори физиолозите напълно се съгласили с този резултат.
Така че към романтиката водят омарите, калмарите, стридите, скаридите и раците.Според специалистите, подобно ястие представлява един от най-силните афродизиаци. Мекотелите дават на организма сила и пробуждат желанието.

Освен това морските продукти се оказват и прекрасно средство за борба с депресията. Те намаляват с 80 % риска от възникване на меланхолични състояния и стрес.

Ето и съвет, който ни дава изданието menumag.bg, за пазаруване на морски дарове : "Черупчестите морски обитатели трябва да са плътно затворени и без миризма при покупката. Консумирайте пресните миди и стриди възможно най-скоро. Съхранявайте ги не повече от 24 часа в хладилника в надупчен найлонов плик, за да може да влиза въздух. Най-добре е скаридите да се купуват с черупките. Консумирайте ги в деня на покупката. И най-важното - никога не прекалявайте с топлинната обработка на черупчестите мекотели, защото стават като гума."
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини