Кърджалиецът Георги Топалов: Аз съм господар на съдбата си и капитан на живота си

Бившият волейболист на Левски Георги Топалов ще продължи кариерата си в Казахстан.

След като през миналия сезон достигна до финал в шведското първенство с отбора на Линшьопинг, сега разпределителят ще се опита да надгради с екипа на казахстанския ВК Павлодар.

Преминал през юношеските отбори на България, сега мечтата на Топалов е да заиграе в представителния ни тим.

Какво е чувството дни преди да направиш първа тренировка с новия си клуб ВК Павлодар?

- Радвам се официално да обявя, че през сезон 2016/2017 ще бъда част от ВК Павлодар (Казахстан)! За хората,които не знаят - ВК Павлодар е на 4-то място в цяла Азия и бронзов медалист в местното първенство. Развълнуван съм и нямам търпение да направя първата си тренировка с новия клуб и да опозная отблизо отбора си.

Какви са целите през новия сезон?

- Целта ни е да спечелим Купата и шампионската титла. Това ще бъде предизвикателство и много искам да постигнем целите.

Защо избра да продължиш кариерата си в Казахстан?

- Имах няколко различни оферти от страни в Европа, но взех това решение не само заради високите цели, които клубът поставя. Това решение също така за мен е и стратегическо. Павлодар е на 400 км от Новосибирск, където е Пламен Константинов. Както добре помните, преди време обявих в медиите, че ще поканя националния селекционер на мачовете ми! Това решение прави всичко много по-лесно, защото ако бях например в Германия този сезон щеше да бъде необходимо да изгоря доста капитал за организацията за подобна инициатива (самолетни билети, хотели и т.н.).

Много хора биха казали, че трансферът ти в Казахстан е стъпка назад. Как гледаш ти на подобни твърдения?

- Естествено с този трансфер, направих една крачка към реализацията на идеята, която имах, но сега предстои трудното – адаптация в отбора, много много работа, за да може да бъдем на нивото, което търсим. Надявам се, че всичко там да потръгне както искам и след това както обещах,ще се свържа със старши треньора и ще го поканя официално! На Томас Едисон са му били нужни 10000 опита да постигне това, което иска! Аз съм зареден със същия ентусиазъм и съм готов на всичко да постигна целта си! Историята на света познава много успели хора като Майкъл Джордан, Майкъл Фелпс, Мартин Лутър Кинг младши, Махатма Ганди, Нелсон Мандела... Аз смятам,че това,което тези хора са имали е вяра! Те са вярвали в това, което другите все още не са могли да видят! Замислете се за Нелсон Мандела. Прекарва 27 години от живота си в затвора (несправедливо), след това излиза, препостроява живота си, печели Нобелова награда за мир, променя света! Аз вярвам по същият начин в себе си, както тези велики хора са вярвали! Ще дам всичко от себе си и се надявам да постигна целта си – да помогна на българския национален отбор!

За всеки един спортист да защитава цветовете на родината си е най-голямата награда и сбъдване на детска мечта. На какво се дължи твоят стремеж към националния отбор?

- Проявявам голяма самоинициатива, защото много от българските фенове искат да ме видят в националния отбор. Аз съм човек, който превръща всичко, което докосне в злато. Винаги се боря да постигна целите си и оценката на българската публика ме радва. Смятам,че мога да дам много на националния отбор. Ще се боря до край за да спра тази поредица от загуби и да върна България, там където трябва да бъде! 

Следях отблизо изявите на националният отбор,също така и анализите на Константинов. Той каза,че иска състезателите да играят в отбори, в които да се борят за титлата, за изграждане на шампионски манталитет. Също така добави,че има състезатели, които използват националния отбор, за да подпишат добър договор и след това го напускат.

Имаше и пресконференция за поведението и начина на работа на един български мениджър.

Константинов заяви: Враг съм на треньори, влияещи се от мениджърски интереси! През последните 3 години, които съм в чужбина, изиграх 3 финала с отборите ми. Винаги целта е била шампионска титла! Относно клубните договори искам да заявя, че в моята ситуация националната сцена няма да бъде от значение. Сам си изградих контактите и мога бъда част от отбор, който аз пожелая, в страна,която аз искам.

Аз съм господар на съдбата си и капитан на живота си! Също така ударих тавана на цена за разпределител. Уверявам обществото, че след присъединяването ми в отбора, такава ситуация с мен няма да има!

Източник: gong.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини