Откриха "бръмбър" в самовара на кралицата

Британските спецслужби заподозрели, че в електрическия самовар, подарен от Съветския съюз на кралското семейство преди 20 години, има подслушвателно устройство, пише таблоидът The Daily Express.

Подаръкът били направен като "жест на добра воля". Дълго време самоварът се съхранявал в гостната на замъка Балморал - частна резиденция на английското кралско семейство в Шотландия.

Кралицата - майка много харесвала 50-сантиметровия самовар. Тя винаги с гордост демонстрилара подаръка на гостите си, въпреки че на прислугата било забранено да го включват в мрежата, тъй като се съмнявали, че електрическата система на уреда не съответства на стандартите за пожарна безопастност.

"Самоварът винаги е бил загадка за нас. Не знам какво са си мислели руснаците, че ще правим с него.Захранването му беше като на танк от
Втората световна война, заради което той изглеждаше смешно" - казва член на прислугата пред таблоида.

След редица проверки на замъка, сътрудниците на спецслужбите стигнали до извода, че в сградата има подслушвателно устройство. Затова те взели
самовара, защото подозирали, че именно там е скрит "бръмбъра".

The Daily Express отбелязва, че шпионите са могли да подслушват не само лични разговори на членовете на кралското семейство, но и преговорите на кралицата и премиера със световните лидери.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини