Дайнов: Борисов е в ситуация да няма друг кандидат на ГЕРБ

Постепенно Бойко Борисов се вкарва в ситуация, в която не може да е друг, освен той, кандидатът за президент на ГЕРБ. Това коментира политологът Евгений Дайнов в ефира на БНР. 

Според него ГЕРБ е имала кандидати за президент преди около 3-4 месеца, докато понастоящем "при това силно навлизане на руския интерес отново в България, при тези преврати в Турция, аз мисля, че скамейката на ГЕРБ е скъсена и мисля, че това тревожи Бойко Борисов, защото, ако не изкара убедителен кандидат, ще трябва да е той". 

Той коментира още, че досега нямало нито един генерал, който да е издигнат официално за кандидат-президент и дори за кандидат за вицепрезидент.

"Тази генералска работа е очевидно някаква инициатива да отвлече вниманието от най-различни неща и да го фокусира върху това кой е по-силен. Задава се някаква игра на сила, в която очевидно Бойко Борисов, който смятайки себе си за силен, се включва, говорейки за силни лидери. Това елеко обезпокоително, имайки предвид по света какво правят различни т. нар. "силни хора", отбеляза той.

Според анализатора БСП се опитвала да влее две теми в едно – темата за силната ръка и сигурността, и темата за Русия. "Опитват се да вземат терен от националистите по линия на патриотизъм и национална държава, както и терен от Бойко Борисов по линия на силния човек. И всичко това да го завлекат малко на изток. Това ми се струва, че е тяхната игра, но тя е възможна само с ген. Радев като кандидат." 

По думите му, не се водел сериозен разговор за АЕЦ "Белене", а предизборен: "Белене" е едно копче, което, като натиснеш и хората, които смятат себе си за социалисти и комунисти, реагират първосигнално – "Искаме!".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини