Десетки преплуват язовир Кърджали на състезание

Величко Карабоюков от Кърджали се готви усилено за трети път да преплува яз. Кърджали. Тази година той и Спортен клуб по водна топка „Арда-2008” искат да разширят участието в инициативата. „Няма ограничения във възрастта на желаещите да се включат , няма изискване и за стила, в който да плуват състезателите. Вече има обаждания от София, Варна, Бургас, Пловдив”, обясни Карабоюков.

Идеята на организаторите е да се възстанови закритият плувен басейн в Кърджали, за да могат състезателите по водни спортове да тренират целогодишно. Преплуването ще се проведе на 20 август. Сборният пункт е до плаващия ресторант „Моби дик”, но стартът ще бъде на завоя на меандъра на река Арда на пътя между селата Рибарци и Стар читак по посока хижа „Боровица”.

Разстоянието, което състезателите трябва да преплуват, е над 12 км. През цялото време участниците ще бъдат съпътствани от лодки, в които ще бъдат екип спасители, доброволци и медицинско лице.

26 –годишният състезател по водна топка Величко Карабоюков преплува м. г. 20 километра в язовир „Кърджали“ за 4 часа и 24 минути. Кърджалиецът е и треньор на детските отбори на спортен клуб „ Арда 2008″. Спортистът участва традиционно в Богоявленския ритуал и няколко пъти изважда кръста от водите на Арда .

Ирина Ангелова

Източник: http://www.kmeta.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини