7 фрази, които ще ви помогнат да преодолеете раздялата

Всички ние помни болката и агонията от най-тежките си раздели, мъченията на които сме се подлагали за човек, които не си е заслужавал усилията, чувството за самота и безнадеждност.

В такава ситуацията, единственото ни желание е да се възстановим възможно най-бързо. Имайте предвид обаче, че това отнема време.

Представяме ви няколко съвета, за това как да се възстановите от болезнена раздяла и 7 фрази, които не трябва да спирате да си повтаряте.

1. Обичам себе си. Клише, но работи, особено, ако вярвате в него. Любовта, която изпитваме към себе си е важна, защото ние сме единствените отговорни за своите действията, избори и за последиците от тях. Не бихме могли да дадем на някой друг нещо, което ние самите не притежаваме. Ако обичате себе си, вие самите ще сте във владение на чувствата си, а не някакъв идиот, разбил сърцето ви със съобщение.

2. Искам да съм щастлив/а. Наистина ли е така ? Това звучи като глупав въпрос, кой не би искал да е щастлив ? Проблемът е, че в повечето случай всъщност не искаме да сме щастливи. Оставяме се малките неща да ни дразнят, бързо губим търпение и се ядосваме за дреболии. Защо ? Защото забравяме да сме щастливи. Може би искаме да сме ядосани, затова трябва да си припомняме да сме щастливи, да насилим една фалшива усмивка, докато не стане истинска. Фалшивата усмивка е за предпочитане от липсата на каквато и да е усмивка. Учени са устанвили, че усмивката понижава сърдечния ритъм в стресови ситуации.

3. Майната му /ѝ. Не е препоръчително да се ругае, но подобни фрази всъщност биха могли да са ви полезни, поне това твърди проведено изследване. Ругаенето би могло да облекчи болката ви – кажете го ясно, прошепнете го, изкрещете го, но го оставете да излезе. Не само че това ще облекчи болката ви, но и ще ви накара да престанете да се чувствате като жертва.

4. Винаги съм мразел/а глупавата му/ѝ прическа. Помните ли онова нещо, което винаги ви е дразнило в другия, но никога не сте си го признавали, защото сте били лудо влюбени. Е време е да си го признаете, дори и да е нещо дребно, като ноктите му/и. Това ще ви помогне да осъзнаете, че бившата ви половинка не е била толкова перфектна. Проведено наскоро проучване твърди, че тези, които изпитват силни негативни чувства към бившия си непосредствено след раздялата е по-малко вероятно да изпаднат в депресия.

5. По-добре съм без него/нея, защото... Довършете изречението. Може би е нещо, което не сте имали възможност да правите по време на връзката ви, а сега имате цялата свобода.

6. Изминаха X дни от раздялата и сега се чувствам... Ето още едно изречение, което се нуждае от продължение. Придържайте се към истината, може дори да си водите дневник. Тази фраза ви държи в настоящето, след 30 дни ще забележите разликата. Може би все още сте тъжни и сърцето ви е разбито, но не в същата степен.

7. Ще намеря по-добър/а. Тези думи се произнасят най-трудно, особено ако вярвате, че бившият ви е бил единственият или сродната ви душа. Всички сме го преживявали. И тъй като това е една от най-трудните фрази, тя и най-значима. Със сигурност ще срещнете някой по-добър – неизбежно е. Той ще се отнася с вас по-добре, ще ви обича...

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини