Телефон от стъкло

Спомняте ли си концепта Nanokia, комбиниращ дизайна на Nokia Aeon с iPod Nano? Е, същият дизайнер с безумно име, очевидно впечатлен от голямата популярност, на която се радва неговият концептуален телефон, вече публикува два нови концептуални дизайна; и двете устройства могат да се използват за много неща (едното дори може да служи дори като вертикален настолен часовник) и са изключително податливи на зацапване с пръстови отпечатъци.

Доколкото материалът, от който евентуално биха били изработени подобни телефони, ще е много крехък, със сигурност тези две устройства не са особено подходящи за ежедневна употреба и разнасяне в джоба. Според замисъла на Фунамицу те са изработени изцяло от стъкло с малко добавена пластмаса. За сметка на това обаче наистина изглеждат изключително атрактивно.

За малко да пропуснем хипер-оригиналното название, което дизайнерът им е избрал - "Glassy Glassy". Всъщност, ако такива телефони бъдат пуснати в масово производство, запазете ни един - само недейте ги нарича "мобилни" :)
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини