Покемоните затвориха улица в Белгия

Стичането на огромен брой хора принуди полицията в Антверпен - вторият по големина град в Белгия, да затвори централна улица в сряда следобед. Стълпотворението бе предизвикано от съобщения в интернет, че на мястото ще се появи рядък вид покемон, който ще може да бъде уловен.
 
Любителите на компютърната игра запълниха улицата вчера следобед и полицията трябваше да се намеси, за да спре автомобилното движение по нея и да предотврати опасността хората да се стъпчат един друг, съобщават белгийски медии.
 
Първото в света затваряне на улица заради участие в компютърна игра се оказа търговски трик. Само срещу 50 евро организация, представляваща интересите на самонаети работници, купила от PokemonGо специалния покемон и два pokestops, които позволяват да се печелят предмети и улавянето на повече покемони. Идеята била да се привлекат купувачи към магазините на улицата, в които работели нейни синдикални членове.
 
По данни на полицията между 1000 и 1200 души се събрали на тясната еднопосочна улица в уречения час. Хора дошли и от извън Антверпен. Полицаите били в готовност, тъй като засекли във Facebook поканите към играчите и бързо преградили трафика. Ловът на покемони продължил 4 часа.
 
Въпреки че хиляда души се събрали на мястото, това не довело до увеличаване на търговските обороти. Даже напротив, част от продавачите затворили бутиците и се присъединили към търсачите.
 
Според разочарованите организатори се оказало, че ловците на покемони са „различна публика”, която не смята, че компютърните игри и шопингът са взаимозаменяеми развлечения.
 
Смартфон апликацията PokemonGо e достъпна в Белгия от 16 юли.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини