Тенисистите на Ардино втори в България

Изображение 1 от 3

    Младите тенисисти на СКТМ „Юнак 2005” от Ардино се класираха на второ място в 21-те Държавни игри на спортистите от малките селища. В надпреварата, която се проведе в Перущица, участваха десет отбора, разпределени в две групи. „Юнаците” бяха водачи в групата си още със съставите на „Полски Тръмбеш”, „Поповица”, „Доспат” и домакините от „Перущица”. Възпитаниците на треньора Бахри Юмер надиграха безапелационно всички съперници с 4:0 и се класираха за финалната четворка.

    „В полуфиналната среща сразихме „Тополовград” ( вторият от другата група) отново с 4:0, а в спор за първото място загубихме драматично от състава на „Искър” (Роман)”, заяви след завръщането си треньорът Бахри Юмер. Юнаците играха в състав: Кадир Мустафа, Джошай Белев, Нуркан Гюнайдън и Дженгиз Ахмедов.

    Добрата новина е още, че талантливите майстори на пинг-понга от ардинската школа обраха призовите места и в индивидуалното класиране. Първенец на игрите стана 14-годишният Кадир Мустафа, който на финала победи Петър Христев от „Искър” (Роман). В спор за бронзовото отличие Джошай Белев надигра също състезателя на „Искър”.
    „Участваме в Спартакиадата на малките селища още от първото му издание през 1995 година и почти всяка година имаме призови класирания, като предимно сме първенци”, заяви Бахри Юмер.
    Игрите се проведоха в Многофункционалната спортна зала „Перущица“ от 7-ми до 21-ви юли. Над 800 спортисти взеха участие в турнирите по 9 вида спорт – борба, свободен стил за момчета и момичета, лека атлетика, шахмат, баскетбол, волейбол, футбол, хандбал, тенис на маса и конен спорт.
    Гюнер ШЮКРИ

    На снимките: Призьорите от „Юнак 2005” с купата, сребърните медали и грамоти. Отляво на дясно: Кадир, Дженгиз, Нуркан, Джошай и треньора Бахри Юмер.

    Ардинските тенисисти заедно със Стоян Караиванов, председател на Държавните игри на спортистите от малките селища

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини