iPhone не разпознава английския на шотландците

Новата услуга „разпознаване на гласа" на комуникатора iPhone създаде неочаквани проблеми във Великобритания, пише в. „Дейли Телеграф".

Безплатното приложение стана достъпно за сваляне в Обединеното кралство тази седмица. По замисъла на разработчиците от Apple в отговор на гласова команда търсачката Google автоматично предлага списък с уеб сайтове, които имат отношение към произнесената сума.

В Съединените щати системата работи без проблеми. Но когато шотландец произнесъл с характерния акцент на английски думата iPhone, на дисплея се появил списък с... порно сайтове. Уж умната машинка дешифрирала думата като sex по неизвестни причини.

При произнасяне на iPhone от жители на Уелс пък телефонът дешифрирал или като горили (gorillas), или като мивка (kitchen sink). След опити с всички регионални акценти във Великобритания се оказало, че апаратът разпознава само йоркширския, който говорят в Лийдс.

Жителите на другите региони на Острова останали дълбоко обидени на Google, на чийто сайт се казва, че „приложението в момента е достъпно само на английски език", допълва РИА.
Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини