10 години затвор за троен убиец на пътя

На 10 години затвор е осъден 37-годишен шофьор от Търговище, убил трима души на пътя. Присъдата на Сливенския окръжен съд е потвърдена от Апелативния съд в Бургас, съобщават от институцията.

Николай Николаев е признат за виновен и осъден, че е причинил по негова вина катастрофа, довела до смъртта на трима души.

Катастрофата е станала през март 2013 г. на около 4 км от котелското село Тича. Той шофирал лекия си автомобил „Хюндай” в пияно състояние. В кръвта му са открити 2,48 промила алкохол.

Николаев шофирал и със скорост около 104 км/час. Автомобилът му навлязъл в насрещното и се блъснал челно във „Фолксваген голф”. Вследствие на удара загинали 59-годишният шофьор на „Фолксвагена” и съпругата му. Загинал е и 20-годишен мъж. Пострадал е още един от пътниците в колата. Всички били от село Тича.

От съда посочват, че пияният шофьор е бил наказван многократно за нарушения на пътя – основно за шофиране в пияно състояние, шофиране с превишена скорост и неизползване на предпазен колан.

Магистратите са квалифицирали случая като особено тежък. Николаев е лишен и от правото да управлява МПС за срок от 12 години. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален общ режим в затворническо общежитие от „открит” тип.

Въззивният състав е изменил присъдата, като приспада от срока на наложеното на Николаев наказание лишаване от право да управлява МПС времето, през което е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това право, считано от 02.03.2013 г. до привеждане на присъдата в изпълнение.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини