Врачката Хайрие от Боян Ботево има силата да вижда бъдещето

Изображение 1 от 2

    „Повече от 26 гледам на ръка, снимки, вещи, развалям магии (не правя муска) и умея да познавам голяма част от бъдещето и миналото. Всички, които идват са намерили „шифа” (излекуване). Помогнах и на много хора, които имат здравословни проблеми”, казва 54 - годишната прочута гадателка от хасковското село Боян Ботево Хайрие Мустафа Бекир. Всеки ден при нея идват десетки посетители, които искат да знаят бъдещето и миналото си или да се излекуват от болести.

    Две възрастни дами от Хасково бяха дошли на визита при леля Хайрие. Те споделиха, че редовно идват при нея при нужда, тъй като разрешава проблемите им. „Познава много, като доктор е. Упътва ни при кой лекар да идем, имаме ли нужда да посетим болница. Ако имаш изчезнал близък или роднина или си загубил скъп предмет и вещ, посочва къде е в момента. Много сме доволни, при нея няма и тарифи, кой колкото и остави”, споделиха възрастните жени.

    Славата на  се носи не само в страната, но и в чужбина. При нея идват хора, както от страната, така и от чужбина - Турция, Белгия, Холандия, Германия, дори и отвъд океана – САЩ и Канада. Къщата и се намира в централния път за Боян Ботево. Работи всеки ден с изключение на сряда.

    Прочутата гадателка Хайрие е родена през 1962 година в кърджалийското село Лясково. Тя страда от епилепсия. От 1989 г. до 1993 г. е на легло - ни жива, ни умряла. Първите 78 дни е в кома. До леглото й бдят денонощно нейните близки, които, заедно със съседи, се сменят да я гледат през всичките тези години. Лекарите не могат да установят причината, но в едно са категорични - Хайрие ще умре и подготвят близките й за края. Слагат я на системи от време на време, но част от тънките й черва изсъхват и се налага да я оперират многократно. След като най-внезапно, за една нощ, тя оздравява!!! Следва хирургическа намеса. Правят й 8 операции. Отрязват значителна част от тънките й черва, които са се слепнали и не функционират. Сега на всеки 78 дни тя получава малки и големи припадъци.

    Съпругът й Мехмедали Бекир е кмет на Боян Ботево за втори мандат.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини