Окръжен съд в Кърджали: 14 г. затвор на хасковлия за убийство

Осъдителна присъда от 14 години затвор за умишлено убийство в Маджарово постигна Окръжна прокуратура-Хасково. По обвинителния акт на Окръжна прокуратура - Хасково Окръжният съд в Кърджали наложи наказание от 14 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на 58-годишния хасковлия Петър П. за умишлено убийство и държане на оръжие и боеприпаси без разрешение. Той е признат за виновен, че на 6 юли 2014 г. в Маджарово, в местността “Старите лозя,” умишлено е умъртвил Назми Ш. от град Маджарово, като го прострелял в областта на лявото слепоочие с пистолет- самоделно устройство, пригодено за стрелба с патрони 22 калибър. Според обвинителния акт причината била спор за имот.
Петър П. бе осъден и за държане на огнестрелни оръжия - пневматична пушка с оптичен мерник, калибър 5,55 мм, видоизменена в огнестрелно оръжие и пистолет- самоделно устройство, пригодено за стрелба с патрони 22 калибър; и боеприпаси за огнестрелно оръжие - 184 броя патрони 22калибър, 5 броя ловни патрони 16 калибър, без да има за това надлежно разрешение.
Приведено е в изпълнение и наказанието лишаване от свобода от 4 месеца по предишно осъждане за извършено хулиганство.
Съдиите от Окръжен съд-Хасково направиха отвод по делото, поради което Върховния касационен съд го разпредели на Окръжен съд-Кърджали.
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив.

Източник: http://dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини