Момчетата на Павел Митев станаха бронзови медалисти на държавните финали по волейбол

Момчетата на Павел Митев станаха бронзови медалисти на държавните финали по волейбол

Волейболистите на ВК“Арда“ (момчета до 15г.) с треньор Павел Митев, се завърнаха с бронзови медали от участието си в държавните финали по волейбол в Перник. От пет изиграни мача, нашите волейболисти загубиха само един с три на два гейма от отбора на домакините. Малшанс е, че тази единствена тяхна загуба бе на полуфиналите и това повлия съществено върху крайното им класиране. След като в предварителната група „Арда“ стана категоричен водач в групата, и като такъв игра срещу втория – отбора на „Миньор“. В битката за 3-4 място волейболистите на „Арда“ разгромиха тима на „Славия“ с 3:0 (25:18, 25:15, 25:11) и станаха носители на бронзовите медали.  

Нашият отбор имаше и сили и възможности, и беше по-добрият и по-качественият отбор да играе на финал, но за съжаление така се случи, че на полуфиналите паднахме. В крайна сметка „Арда“ завоюва бронзовите медали, след като миналата година бяхме шампиони на тази възраст. Имаме и отличен волейболист - това е Петър Петров, който е MVP (най-полезен състезател), сподели президентът на ВК“Арда“ Милко Багдасаров.

Турнирът бе наблюдаван от старши треньора на мъжкия отбор Иван Халачев. Милко Багдасаров като президент на клуба присъства на полуфинала и на финала в компанията на бившия президент на България Георги Първанов, който е почетен президент на „Миньор“ (Перник). Треньор на отбора е Павел Митев, който участва на финали за 15-ти път. Само тази година води на финали пет отбора, като от тях два са шампиони (5-7 клас – момчета и 8-10 клас – юноши), вицешампион (до 13г.) и сега бронзов медалист (до 15г.).

Предстои подготовката на момчетата за септември, тъй като предстои да се включат в новия проект на Българската федерация по волейбол за подрастващи – Скаут Лигата на България за набори 2003 - 2004.

Състезателите, завоювали бронза на България са: Петър Петров (капитан на отбора), Тодор Топалов, Стефан Башев, Никола Чолаков, Октай Мехмед, Симеон Сотирова, Манол Янев, Георги Татаров и Теодор Урумов.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини