При атентат на ПКК са загинали двама турски войници

Терористи от Работническата партия на Кюрдистан (ПКК) са извършили взрив на кола-бомба край военен пост в Югоизточна Турция, убивайки двама войници.

Това е второто подобно нападение за последните 12 часа, предаде Ройтерс, цитирана от Агенция "Фокус".

Десетки войници и петима градски стражари са били обект на нападение при град Ерцис в провинцията Ван. Армията е започнала операция по залавянето на виновниците.

Вчера кола-бомба на ПКК уби двама турски военнослужещи и един цивилен в провинцията Мардин. Нападението беше срещу военен пост, съобщи вестник "Хюриет".

При експлозията са пострадали 12 турски военнослужещи, се пояснява в официално изявление на армията. Нанесени са щети на военния пост, а също и на няколко къщи, разположени в непосредствена близост до него.

Наскоро най-малко 12 членове на Работническата партия на Кюрдистан са ликвидирани при въздушни удари на турските военновъздушни сили, нанесени в северната част на Ирак и в Югоизточна Турция.

Източник, пожелал анонимност, поясни, че турските изтребители са бомбардирали позиции на забранената в страната организация в провинция Хакири. Бомбардировки са нанесени и в Ирак, където са унищожени седем цели на ПКК. 

Източник: dnes.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини