Обособяват „синя зона” в Кърджали

Общо 31 зони за почасово платено паркиране включва проектът за изменение и допълнение към Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението в община Кърджали. Проектът ще бъде обсъден и гласуван на предстоящото заседание на местния парламент на 14 юли. Причина за въвеждането на платената зона е за да се облекчи интензивния трафик и масовото паркиране.

Границите на така очертаната зона за платено паркиране са заложени така, че да обхващат най-проблемните участъци, като целта е да се обособи една максимално концентрирана зона в която да се упражнява ефективен контрол за спазване на изискванията на Закона за движение по пътищата.

Проектът за изменение и допълнение на Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали вече е разгледан и одобрен на разширено заседание на Общинската комисия по безопасност на движението.

Предвижда се т. н. „синя зона"да бъде оформена между булевардите „Тракия" и „България" и няколко улици в центъра на областния град, сред които „Сан Стефано", „Булаир", „Републиканска". Според ръководството има възможност за обособяване на 500 паркоместа, което ще стане поетапно и съобразено с конкретните условия на всяка улица. Предвижда се таксата за час престой да бъде 1 лв. с ДДС. За юридически лица с търговски обекти или банкови институции в "синя зона" е предвидена възможност за абонамент от месец до година.

Източник: http://www.kmeta.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини