ДПС Кърджали чества Рамазан Байрам

    По традиция през последните 21 години Областния съвет на ДПС събира партийният актив  на третия ден от свещения мюсюлмански празник Рамазан Байрам. Тази година домакин на празника бе общинското ръководство на ДПС в Кърджали.

    Събитието се проведе в хотел „Арпезос” и бе уважено от зам.-председателя на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис, народният представител и член на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, народните представители Салиха Емин, Мустафа Ахмед и Айхан Етем, кметове на общини, председатели на ОбС на ДПС от областта и на законодателните органи, кметове на населени места.

    Тук бяха още Фикри Сали, бивш главен мюфтия, бившият депутат от Кърджали Ремзи Осман, досегашният омбудсман Хакиф Емин, председателят на фондация „Политически репресирани” от областта Халил Расим.

    Гостите бяха посрещнати от ръководството на общинската структура на ДПС в Кърджали.

    По случай празника зам.-председателя на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис поднесе приветствие от името на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Той заяви, че пътят на ДПС е път на единството и толерантността. „Независимо от последните събития на разделение и противопоставянето ДПС показа и доказа, че е единна и води политика на обединението. 26 години ДПС генерира стабилност, устойчивост и продължава да обединява хората, тъй като ДПС е партия на народа”, заяви инж. Хасан Азис.

    В своето обръщение към съпартийците си народният представител и член на ЦОБ Ердинч Хайрула подчерта важността на месец Рамазан и основните ценности на празника. „Въпреки трудните моменти през последните 7-8 месеца и опитите за злепоставянето на ДПС пред обществото те няма да намерят почва не за нещо друго, а заради това, че структурите, избирателите и симпатизантите на ДПС осъзнават ценността, единството и сплотеността. Днешното мероприятие е символ на това единство”, заяви Ердинч Хайрула.

    Областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан също наблегна на единството и сплотеността. „Повече от 20 години Байрамът ни събира на едно място. Тези празници ни събират заедно, за да ни сплотят и обединят и да ни покажат, че се нуждаем от тях”, заяви инж. Изет Шабан. Той подчерта, че живеем в динамично време, което ни поднася предизвикателства в национален, европейски и световен мащаб.  „Това няма как да подмине и повлияе и върху работата на Областния съвет на ДПС. В този смисъл ние първо трябва да насочим усилията си върху стабилизиране и активиране на екипната работа във всички структури на областно ниво. Второ акцентът на работа трябва да бъде насочен към създаване на условия за подобряване на инвестиционния климат и повишиване на жизнения стандарт в областта”, каза още инж. Изет Шабан. От името на областното ръководство на ДПС той също поздрави присъстващите със свещения мюсюлмански празник Рамазан байрам.

    Народният представител Салиха Емин подчерта важността на религиозните празници за обществото ни. Изрази своята благодарност към всички структури, ръководители и избиратели за усилията им месец Рамазан да се усети от всички жители на областта. Пожела им много здраве, успехи и благоденствие.

    Депутатът Мустафа Ахмед отбеляза, че в този свещен празник всички трябва да осъзнаят, че най-великото творение на създателя (Аллах) е човекът. „Точно поради тази причина всички ние трябва да обичаме създадения заради създателя (Аллах). Пожелавам мир, толерантност и обич както в страната, така и по света”, заяви Мустафа Ахмед

    По време на събитието бе почетена паметта на бившите председатели на Областния съвет на ДПС Мюмюн Рамадан и Рамадан Каракаш. Отслужена бе и дуа (молитва) за здраве, берекет и добри пожелания от бившия главен мюфтия Фикри Сали.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини