Сидеров получи 2 г. пробация и се прости с 25% от заплатата си

Софийският градски съд (СГС) присъди две години пробация на лидера на "Атака" Волен Сидеров заради петте му присъди, по които той сключи споразумения с прокуратурата. Ще му бъдат удържани и 25% от заплатата.

Сидеров беше осъден за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай за инцидента на летище Варна. Лидерът на "Атака" се призна за виновен и за нахлуването му в НАТФИЗ, както и за скандалите на столичната улица "Раковски", пред парламента и в Батак през 2011-та година. След заседанието Сидеров коментира, че Брюксел може да бъде спокоен, че правосъдната система работи, защото е той е първият осъден действащ политик. 

През следващите две години два пъти седмично Сидеров ще трябва да се регистрира по местоживеене и да се среща с пробационен служител. 

Решението на съда може да бъде обжалвано в 7 дневен срок. Присъдата на Волен Сидеров е за общо девет хулигански прояви по пет дела.

Прокурорът по делото поиска съдът да увеличи размера на наказанието с една втора. Това искане обаче беше отхвърлено от съдията, тъй като държавното обвинение се е съгласило на споразумение със Сидеров. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини