МВР празнува професионалния си празник

Днес (5 юли), с тържествена церемония пред Паметника на Незнайния воин и демонстрация на специализирана техника пред храм-паметник „Св. Ал. Невски“ ще бъде отбелязана 137-годишнината от създаването на Министерството на вътрешните работи, предаде БГНЕС.

На 5 юли служителите на МВР отбелязват своя професионален празник. Церемонията ще започне в 10:00 часа пред Паметника на Незнайния воин с водосвет на знамената и поднасяне на венци в памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебния дълг.

Тържествената проява ще продължи пред храм-паметника „Св.Ал. Невски“ с демонстрация на специализираната техника, която е на въоръжение в различните структури на вътрешното министерство.

Синдикална федерация на служителите в МВР /СФСМВР/ ще отбележи 137-та години от създаването на Министерство на вътрешните работи с две събития – символично откриване на изложба „Партньорство за сигурност“ и поднасяне на венци на паметника на Незнайния воин.

В 12:30 часа представители на УС на СФСМВР, заедно с техни съмишленици и симпатизанти ще се срещнат в градина „Кристал“, за да разгледат 28-те постамента с авторски фотографии на пожарникари, полицаи, спасители и работещи в ДНС 112.

Изложбата съдържа богат художествен материал, който представя различните структури в МВР, предоставя информация на гражданите за различните функции и правомощия на служителите в МВР и съвети за гражданите как да реагират в кризисни ситуации.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини