Рамазан Байрам е!Мюсюлмани се молиха в 350 джамии в Кърджалийско

Изображение 1 от 4

    Рано тази сутрин настъпи дългоочаквания от мюсюлманите в Кърджалийско Рамазан Байрам. След едномесечен пост последователите на Пророка Мохамед изпълниха 350-те джамии в Кърджалийско за да посрещнат задружно празника. Освен празничната молитва,те чуха и проповеди призоваващи за мир и толерантност.

    Джамията в Кърджали също бе изпълнена с богомолци. Тук бяха народните представители Шабанали Ахмед и Айхан Етем.

    След празничната молитва районният мюфтия Бейхан Мехмед се обърна чрез Кърджали бг вести към вярващите. Той пожела здраве ,мир и благоденствие на всички кърджалийци.

    Кметът Хасан Азис ,който от началото на своето управление не пропуска празнична молитва по Байрамите заяви за медиите:По време на този голям празник искаме прошка от по-възрастните. Споделяме заедно болки и радости.Рамазан Байрама е празник на споделените болки и радости. Когато сме заедно по лесно преодоляваме трудностите. Кърджали е място където заедността между мюсюлмани и християни е ключова.

    По традиция от 15 години градоначалника почерпи духовници,общественици и журналисти с кметско кафе и баклава.Поканата му уважиха енорийският свещеник отец Петър и бившият главен мюфтия Фикри Сали. С градоначалника пи кафе и народния представител Айхан Етем и зам.-председателят на Общинския съвет Кадир Мустафов.

    Специално за Кърджали бг вести евродепутатът Неджми Али отправи от Брюксел приветстие към всички кърджалийци с пожелание за здраве и берекет.

    Поздрави към кърджалийци поднесоха председателят на Об С Раиф Мустафа и омбудсмана Расим Муса.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини