Българин убил германец с брадва, за да вземе жена му

Българин ще бъде изправен пред германски съд по обвинение за убийството на германски гражданин в курорта "Златни пясъци". 

Инцидентът е от септември 2015 г. Тогава Андрей Цв. от Варна посякъл с брадва германеца Волфхард Ш. в стаята му хотел „Магнолия“. 

Прокуратурата в германския град Аахен е внесла в съда обвинителния акт срещу 42-годишния българин. Според обвинението на 4 септември 2015 г. вечерта българинът посетил 49-годишния германец в стаята му с намерението да го убие. Целта му била да продължи да продължи интимната връзка със съпругата му, както и да се възползва от значителните му спестявания, за да живее охолно, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Двамата мъже се познавали добре, тъй като българинът живеел от началото на 2015 г. като наемател в дома на германското семейство в Ешвайлер, а със съпругата на убития работели в една фирма.

За да реализира планираното убийство, българинът се върнал във Варна. Той знаел, че Волфхард ще прекара лятната си ваканция в хотел „Магнолия“ от 30 август до 19 септември 2015 г. На 4 септември Андрей отишъл в хотелската му стая. Тъй като германският гражданин бил бивш спортист и значително по-силен физически от варненеца, Андрей бил въоръжен с брадва, с която нанесъл изненадващ удар в тила на чужденеца. След това продължил да нанася удари по главата, врата и ръцете, като съдебните медици са описали 52 посечни удара, от които значително по-малък брой са достатъчни за смъртта, настъпила от недостиг на кръв и аспирация на кръв в белите дробове.

След зверското убийство Андрей напуснал стаята, като на вратата поставил табелка „Не безпокойте“. Тялото на германския турист било открито два дни по-късно от позната на жертвата, която също пристигнала в хотел „Магнолия“ за лятната си ваканция.

Образувано било досъдебно производство за умишлено убийство по член 115 от Наказателния кодекс в Окръжната прокуратура във Варна. Изпратени са молби за правна помощ до прокуратурата в Аахен, които дават основание ФРГ да започне паралелно разследване по случая, а доказателствата, събрани в България и ФРГ, да се ползват от разследващите и съдебни органи в двете държави.

Извършителят на убийството напуснал Варна на 5 септември 2015 г. и отпътувал за Германия. Той бил арестуван на 19 ноември 2015 г. в дома на убития, след като в автомобила му е открита следа от кръвта на жертвата. ДНК-следа и клетъчен материал, които принадлежат на обвиняемия, са открити от разследващите във Варна в хотелската стая на убития.

Разкриването на жестокото убийство е плод на съвместна работа по линия на международноправното сътрудничество на Окръжната прокуратура във Варна и прокуратурата в германския град Аахен.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини