МОН реже от европари три сдружения за ромски проекти

Договори с трите съмнителни НПО-та, заради които беше възложена проверка как се разпределят 20 млн. лв. за подкрепа на ромчета, няма да бъдат сключени. Това се разбра от отговор на министър Меглена Кунева на парламентарен въпрос от депутата от ПФ Милен Михов, пише вестник "Сега". Такова е било заключението на Главна дирекция "Структурни фондове и международни образователни програми" към МОН, направила одит на одобрените по съответната процедура сдружения.
Проверката бе по сигнал на Националната мрежа за децата, че за подкрепа на ромски деца в предучилищна възраст са били одобрени три сдружения с едни и същи собственици и без никакъв опит. "Детски свят - щастливо бъдеще", "Детско царство" и "Детски усмивки" са регистрирани във Варна от едни и същи лица, две от тях - на един и същ адрес, и са създадени много скоро след обявяване на насоките за кандидатстване през август 2015 г.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Се
    СЕЛЕНЖЕР
    5 -1
    16:39, 2 юли 2016
    Единствената интеграция се получава между ман-гал и лигнитни въглища...първите разпалват успешно вторите и се получава отлично пълно изгаряне с високо кпд...
  • 2
    Sa
    Sas
    2 0
    08:44, 3 юли 2016
    Стига сте подкрепяли ******ите, българите се оказахме чужденци в родната си страна !
    Който черен се появи в България и поне две организации тичат да го интегрират, да му помагат, ай спрете се малко, бе, помогнете на работещия българин !

Още новини

Последни новини