Български телефонни измамници вече действат и в Гърция

Възрастни хора в област Александруполи станаха жертва на телефонни измами. Престъпната група е от трима българи и един грък.

Измамниците прилагали схемата с обаждания на възрастни хора с твърдението, че техен близък роднина е извършил тежка катастрофа и е задържан в полицията, но е необходима голяма сума пари за адвоката, който поема защитата му, съобщи БНР.

Полицията установи, че трима доверчиви възрастни хора са платили общо 41 хиляди евро, а са извършени още 14 неуспешни опита за изнудване. 

В схемата е участвала и жена, която се е представяла за адвокат и е получавала от измамените лица договорената сума. В зависимост от финансовите възможности, проучвани предварително, са искали суми от хиляда до 30 хиляди евро, както и златни бижута. 

Срещу задържаните българи прокуратурата е повдигнала обвинение за организиране и участие в престъпна група и финансови измами.

Гръцките медии отделиха специално внимание на непознатите досега в страната „ало-измами“, като предупреждават хората в тези случаи да информират незабавно полицията.

Източник: dnes.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    0 0
    12:13, 1 юли 2016
    В България телефонните измамници не ги закачат, дано поне в Гърция си получат заслуженото. Ако не затвор, поне як бой.
Последни новини