Не ръката на дупето! Айде малко ретро БГ (видео)

Ето какво е било горещо и малко забранено да се слуша през далечната 1965 година в народната тогава Република България. Стефан Воронов записва "Урок по танци" по текст на Богомил Гудев.

Предлагаме ви съвсем съвременния запис на този бългърски евъргрийн, направен от Калин Вельов и групата "TUMBAITO". Този втори в историята на БГ естрадата кавър е с аранжимент в популярния през 60-те години стил "Boogaloo", който съчетава две силни етнически групи и техните музикални култури - латиноси и афро-американци.

Парчето е втори сингъл от албума с латино версии на български хитови песни от 60-те и 70-те години, който направиха "TUMBAITO" на Калин Вельов. Първият радиосингъл от проекта е "Ропотамо" с невероятната Маргарет Николова.

За тези от вас, които ще имат късмета да са на 5 юли в Бургас, горещо препоръчваме да бъдат в Летния театър вечерта. Точно в 21 часа там ще бъде открито деветото издание на най-голямото лятно музикално събитие в Бургас. Стартът на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров” тази година ще даде ефектният спектакъл на Калин Вельов & TUMBAITO, посветен на златните български шлагери на 20 век в нови, слънчеви латино версии. За първи път пред гражданите и гостите на Бургас ще прозвучат любими песни от 60-те, 70-те и 80-те години, вече и в елегантни оркестрации със специалното участие на оркестъра на Държавна опера Бургас с диригент Йордан Дафов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини