Благотворителна инициатива „Бъдители“ гостува в Кърджали

Благотворителната инициатива „Бъдители“ гостува на Общински съвет по наркотични вещества в Кърджали. В срещата участваха Биляна Панталеева-основател на „Бъдители“, Явор Панталеев–търговски управител на „ОЙРОШПЕД“ АД, специален гост-лектор бе и Павел Николов–собственик на фирма „Аква Системс“ ООД, която се занимава с технологии за пречистване на питейни води. Проявата се проведе по повод 26-ти юни - Международен ден за борба с наркотиците и наркотрафика.„Идеята ни бе чрез личния пример на трима успешни българи да покажем на младите хора, че трябва да имат ясна цел и мотивация за личностно развитие и професионално израстване, а не при първия неуспех да се отчайват и търсят „спасение” в употреба на вещества с наркотично действие”, коментира Валентина Грудева от ОСНВ-Кърджали.
„Благотворителна инициатива „Бъдители“ има за цел да вдъхнови и мотивира младите хора”, сподели в началото на дискусията основателката на „Бъдители“ Биляна Панталеева. Тя подчерта, че за да бъдат младежите удовлетворени личности с квалификация и професия е необходимо да им се подаде ръка с реални примери за личен успех, умения за мислене и подкрепа т.е.те имат нужда от „Бъдители - хора, които обожават работата си и действат не защото трябва, а защото са избрали това”. Явор Пантелеев, представител на първото частно дружество в България за спедиция и логистика заяви, че за да е успешен един човек трябва постоянно да се обучава и да придобива нови знания и умения. 
Павел Николов разказа за своя път от политологията до фирмата за пречистване на питейни води, в която в момента работи.„За да стигна до тук съм преминал редица обучения и специализации в различни страни. Смятам, че не всички имат равен старт в живота, но всички имат равен шанс, а успехът е въпрос на лична мотивация, дисциплина и постоянство”, коментира още пред участниците Николов. В дискусията в Бизнеинкубатора присъстваха ученици от 10 и 11 класове от всички кърджалийски училища и младежи до 23 години.„Срещата с представителите на Бъдители е по покана на Сезгин Бекир – председател на ОСНВ и секретар на община Кърджали”, обясни Валентина Грудева от ОСНВ.Тя подчерта, че дейността на Общинския съвет по наркотични вещества има важна превантивна насоченост. В края на срещата Биляна Пантеелева, основател на „Бъдители”, връчи благодарствена грамота за „титла посланик” на Валентина Грудева.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини