16-годишна ученичка с мозъчно състресение от удар с топка

16-годишна ученичка е с мозъчно сътресение, след като пострада по време на час в гимназията в Симитли, пише struma.bg. Гимназистката е ударена силно по главата с волейболна топка от свой съученик, за кратко й прилошало, усещала силно главоболие. Девойката е приета по спешност в болница.

Нелепият инцидент, станал в четвъртък около 12:30 часа, вдигна на крак учители и спешни медици в Симитли. Информиран е и началникът на РИО - Благоевград Ивайло Златанов.

„Касае се нелеп инцидент, станал в час по физическо възпитание и спорт”, казаха от училищното ръководство. "Учениците са играели във физкултурния салон, при начален долен удар с волейболна топка е "закачено" момичето,ударът не е бил директно в лицето, а встрани, топката не е отскочила, а продължила напред", каза директорът на СОУ "Св.Св. Кирил и Методий" Цветанка Симеонова.

Тя поясни, че на гимназистката й прилошало след удара и веднага първа помощ й е оказана от учителката и училищната медицинска сестра.

"На пациентката е направено изследване на скенер, тя е без ясен спомен от случилото се, има мозъчно сътресение", каза началникът на хирургия д-р Димитър Димитров. Той уточни, че ученичката остава под активно лекарско наблюдение предвид кратковременната загуба на съзнание.

Това е вторият инцидент с ученик в региона, станал във физкултурен салон за последните две седмици. В началото на юни петокласник, който буйствал на двора и „наказателно“ е пратен във физкултурния салон, сряза тежко крака си на счупен прозорец. Тогава ученикът бе опериран под обща анестезия в ортопедия, а обстоятелствата около инцидента са обект на проверка от експерти на Регионалния инспекторат по образование в Благоевград.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини