Ресми Мурад е удостоен с почетното звание „Благодетел на българската култура“

Това  е почетното звание с което беше удостоен кметът на община Ардино, Кърджалийска област,  господин Ресми Мехмед Мурад! Съгласно регламента, името му се вписва и в Почетната Книга на Благодетелите на Конфедерацията на българските писатели! Събитието се случи по време на представяне книгата „Коланджа” на писателя Христо Красин в Дома на културата в град Кърджали, а удостояването беше обявено от Творческия секретар на Конфедерацията, писателката Маргарита Павлова.

Високото звание се дава на личности, заемащи държавни и обществени позиции, които трайно допринасят за развитието на културата по региони, подпомагат я, стимулират я, като така създават  благоприятни условия за нейното развитие!

Ресми Мехмед Мурад е популярен с това, че винаги е бил отзивчив към проблемите на културните дейци-литератори, музиканти, певци, танцьори, художници и  творчески личности с различни проявления на талантите си. Подпомагал е финансово техни изяви, подкрепял ги е, като им е създавал условия за тяхната реализация, популяризиране и извисяване. Това е и една от причините Ардинският кмет да се радва на обичта и подкрепата на населението от общината!

Да му е честито високото признание!  

Конфедерация на българските писатели 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини