Европейско отличие за Стратегията за местно развитие на Ардино

В представителството на Европейската комисия в София Стратегията за местно развитие на СНЦ „МИГ-Ардино”  в партньорство с Община Ардино получи награда в националния конкурс на Министерството на икономиката „Европейските награди за насърчаване на предприемачеството 2016“ в категорията „Отговорно интегриращо предприемачество” за реализацията на Стратегията за местно развитие на територията на общината.

Филип Кирев, началник на кабинета на министъра на икономиката връчи приза на председателя на Местната инициативна група инж. Изет Шабан и на кмета на общината Ресми Мурад.

„Изключително ми бе приятно да получа тази награда. През последните години в рамките на Стратегията за местно развитие бяха реализирани 29 проекта в сферата на туризма, земеделието, културата, услугите, малкия и средния бизнес, преработвателната промишленост, подобряването на качеството на живот и услугите на територията на общината. Местната инициативна група е публично-частно партньорство, която разработи тази стратегия. Тя се реализира по подхода ЛИДЕР и ос 4 от Програмата за развитие на селските райони. Финансиран е от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и от държавния бюджет на Р.България. Подходът бе иновативен за България и е един много ефективен и ефикасен инструмент за местното развитие, което заслужава да се реализира на територията на цялата страна”, заяви инж. Изет Шабан. Той изказа искрените си благодарности на партньорите от Министерството на земеделието и храните, Държавен фонд „Земеделие”, екипа и партньорите на Сдружението, както и на Министерството на икономиката за удостояването с приза.

Конкурсът се провежда на национално ниво за 8-ма година по инициатива на Министерството на икономиката.

 Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини