Хотелиерите в „Слънчев бряг” не дават курортът да стане Кербала

Хотелиерите в курорта „Слънчев бряг” настръхнаха срещу идеята на полицията да направи курорта от затворен тип и да въведе пропускателен режим, който да се контролира от МВР.

Заместник-председателя на Съюза на собствениците Веселин Налбантовзаяви, че биха искали да видят „Слънчев бряг” като Лондон, а не като Кербала.

„Какво е това затваряне – ще ни затворят бизнеса ли”, попита Налбантов, цитиран от БНР.

Собствениците приветстват увеличаване на полицейското присъствие в курорта, като неведнъж са искали да има още едно полицейско управление.

"Да, приветстваме полицията в Слънчев бряг, но не по начин, по който да плашим туристите и да се събират такси за едно държавно предприятие."

Какво толкова е станало в "Слънчев бряг", та трябва да правим ограждения. Не може МВР с някакво юридическо лице да правят и да обсъждат..“, допълни Налбантов.  

Идеята за затваряне на курорта „Слънчев бряг” бе огласена от главния секретар на МВР Георги Костов по време на посещението му в Бургасминалата седмица. Заедно с вътрешния министър Румяна Бъчварова, а и главния прокурор Сотир Цацаров, ръководителите бяха в морския град след престрелката през заведение точно в „Слънчев бряг”. Сблъсъкът беше най-вероятно провокиран от преразпределение на територии за разпространение на наркотици.

При стрелбата бе убит един от охранителите на Димитър Желязков – Митьо Очите, а самият той бе тежко ранен и в продължение на дни лекарите се бориха за живота му.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини