Обама мания

Бебетата, кръстени Барак или Обама, се увеличават в американските родилни домове, след като Барак Обама удържа историческа победа на президентските избори и стана първият чернокож президент на САЩ, съобщи Франс прес.

"Първенството" принадлежи на Мемориъл хоспитъл в Холивуд, Флорида, където на 4 ноември се появява на бял свят първото бебе, кръстено Обама.

Санджаи Обама Фишър е роден в 8 ч. вечерта и тежи 3,8 кг, оповестиха от болницата. Родителите му, родом от Мианма, увериха, че възнамерявали да кръстят сина си с това име, преди да бъдат обявени резултатите от изборите.

Редица родилни домове в страната разпространиха комюникета, в които заявяват, че новородени са били кръстени Барак или Обама. Във Финикс, Аризона, малкият Обама Джейла е роден на 5 ноември по обяд, няколко часа след обявяването на резултатите от изборите.

"Харесвам Барак Обама - той е добър човек и обича всички, независимо от цвета на кожата им. Новоизбраният президент е добър пример за сина ми", каза майката Деконти Уилямс, която е родом от Либерия.

След като бе позабравена за известно време, традицията да се кръщават деца с името на президента изглежда се възражда след победата на сенатора от Илинойс. Често срещано бе американци да кръстят децата си на новия президент, заяви Лора Уотенбърг, написала книга, посветена на имената.

Погледнато в исторически план, всяка изборна година се наблюдава експлозия на имена на бебета, кръстени Хардинг или Кулидж, т.е. с фамилните имена на американски президенти от 20-те години на миналия век, допълни тя.

Други, малко позабравени президенти на САЩ от 19-и век като Джеймс Медисън и Андрю Джаксън пък са останали в колективното съзнание и родители в много случаи кръщават на тях децата си - Медисън е второто най-популярно име за момиче, а Джаксън е изключително популярно име за момче.

Рейгън стана много популярно име за момиче, а популярността на името Линкълн също нараства.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини