Общината дава общежитие за военните от 101 алпийски батальон, МО пък прехвърля 150 декара на Смолян

На следващата сесия на Общинския съвет ще бъде предложено да се предостави от имот от министерството на отбраната на площ около 150 декара, в замяна на който Общината ще предостави общежитие за военните в Смоляв.

То ще се ремонтира и ползва за нуждите на поделението на 101 алпийски батальон града и ще поеме около 21 семейства на служещи. Товя стана ясно след срещата на кмета на Община Смолян Николай Мелемов и министърът на отбраната Николай Ненчев, който днес е на посещение в областния град.

„Финализирахме предложението, до няколко дни ще прехвърлим един имот от около 150 декара на общината, срещу което ние ще получим въпросното общежитие“, каза Ненчев и допълни, че за момента с този фонд нуждите ще бъдат сравнително задоволени, макар в списъка на нуждаещите се от жилище военни да е 62-ма.

„Общежитието за военните ще бъде за около 21 семейства, което ще удоволетвори нуждите ни, макар и не изцяло. Имаме голям недостиг на жилища, около 62 души имат нужда, така че около 21 от тях ще бъдат настанени. Мелемов уточни, че след като се придобие имотът ще се подложи на обществено обсъждане въпроса, за какво да се използва.

„Идеи много, лично аз бих предложил всички дървообработващи фирми да идат там, да е нещо като промишлена зона“, коментира Мелемов. Министърът благодари на Общината за добрите двустранни отношения и даде много висока оценка за работата на 101 алпийки батальон в Смолян.

„Ще направим всичко възможно да увеличим числеността на частта на батальона, сега сме предвидили 10 нови места, да станат повече се надявам, а аз ще изпълня всички ангажименти които съм поел тук“, добави военен №1 у нас.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини