МВР и НАП заедно ще следят за спокойствието на туристите

Общ координационен център ще бъде създаден по Южното Черноморие, за да осигури спокойствието и безопасността на туристите.

В центъра ще работят както полицейски служители, така и служители на НАП, като целта е да се координират действията между институциите по време на летния туристически сезон, обясни министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Тя  проведена работна среща с главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов и директора на областната дирекция в Бургас ст. комисар Калоян Калоянов, предаде "Фокус”.

По време на работната среща са обсъдени мерките и начинът на работа на Областната дирекция на МВР в Бургас и НАП за летния туристически сезон. 

Целта на координационния център е да осигуриспокойствието и безопасността на почиващите по Черноморието, като очакванията на вътрешния министър са добри. "Нека туристите по Черноморието са спокойни за безопасността си”, каза още министър Бъчварова. 

По повод престрелката в к.к. "Слънчев бряг” тя беше категорична, че няма политически чадър над Димитър Желязков-Митьо Очите. Вътрешният министър заяви, че всеки който престъпи правилата ще бъде съден с цялата строгост на закона.

В началото на месеца Румяна Бъчварова съобщи, че през лятото на Черноморието ще бъдат командировани 730 полицаи. Продължава практиката на съвместни патрули с полицаи от други държави, като Румъния и Чехия. 

МВР предприема и допълнителни мерки за сигурност в районите на летищата. Мерките са рутинни и включват организация на временни полицейски контролно-пропускателни пунктове, разположени на подходите към Терминал 1 и Терминал 2 на Летище София. 

На летищата в Бургас и във Варна, съвместно с граничните полицаи, също патрулират жандармеристи. 

Териториалната дирекция на НАП-Бургас също започна засилен контрол през активния летен туристически сезон. Търговските обекти, работещи без фискални устройства, ще бъдат затваряни.

Много от високооборотните заведения по черноморските курорти вече са поставени в режим на непрекъснато наблюдение посредством дистанционната връзка на касовите апарати със софтуера на НАП. 

Всяка трета проверка на данъчните в Бургаско завършва с установено нарушение, като двете най-често срещани са именно разлики в касовите наличности, както и неиздаване на фискален бон.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини