Отличници, игри, музика и басейн за шампионите на „Славейков“

    73 грамоти за пълен отличен успех и отличен над  5,80 получиха в днешния празничен ден най-заслужилите ученици на СОУ „Петко Рачов Славейков“ от прогимназиален етап на обучение. По традиция до открития плувен басейн в спортния комплекс „Арпезос“ Ученическият парламент при най-голямото училище организира плажна фиеста, в която не само награди отличниците и изявените в различни области славейковци от пети до седми клас, но създаде искрено и чисто забавление с предвидените интересни игри. Тази година тържеството протече под мотото на многоцветното детство и под надслова „Цветно парти“.

    Водещите Йоанна и Николета, които вече трайно се настаниха в тази си роля в училищния и извънучилищния живот, по нестандартния си закачлив начин откриха тържеството, обявявайки регламента, по който то протече, а именно редуване на сериозна част /раздаване на грамоти и награди/ и забавна част /песни, танци и игри/. С усмивка попитаха директора Милко Багдасаров дали ще направят общо гмуркане в басейна в края на тържеството и му дадоха думата, за да приветства присъстващите. Не пропусна да спомене колко е горд с възпитаниците си и специално похвали председателя на УП Стиляна Аврамова, зам. председателя Ерай Шакир и Елица Атанасова за участието им във вчерашната конференция на Синдиката на българските учители, в която изпъкнали със своята интелигентност и с познанията си по европейско гражданско право.

    След награждаването на петокласниците се проведе интересна игра между представители на петите класове, които трябваше да хвърлят балони, пълни с вода, по противниците си. Играта спечели последният, останал сух, а именно представителите на 5“а“ клас.

    Първи в музикалната програма се включи триото петокласници Станимир, Антон и Гьокан, които от тази година изучават акордите на китарата в читалище „Обединение 1913“ и създадоха рок настроение с инструментал на „Smoke on the Water“.

    Шестокласниците получиха след това наградите си, а тяхната игра бе един темпераментен лимбо танц, в който победи представител на 6 „а“ клас.

    Учениците от вокалната група на г-н Кирил Кирев се включиха в шоуто с няколко актуални български песни, а публиката потанцува на воля.

    Задружните седмокласници, за които премина националното външно оценяване и вече се подготвят от догодина да бъдат гимназисти в любимото училище, посрещнаха с бурни аплодисменти награждаването на най-добрите сред тях.  Мария Александрова от 7 „д“ и Енисе Рамадан от 7“б“ получиха по две грамоти – едната за отличен успех, а другата за класирането си на националния кръг на олимпиадата по български език и литература.

    Две специални и много трогателни награди обяви г-жа Христина Стайкова, учредени тази година лично от нея. Почетна грамота „Добродетел“ връчи двукратната учителка за пример на Симона Кидикова от 7“б“, спечелила 1000 лева с есе от конкурс и дарила ги за благотворителност, както и Айча Халибрям от 6“а“, която инициира издаването на автобиографията на първата българка, обиколила света, в продължение на домашното си по история. Освен грамоти, момичетата получиха и лична стипендия от учителката си с призива това да се превърне в традиция.

    Отборните награди също бяха много – за златните медалисти по волейбол момчета 5-7 клас, четвъртите в България момичета 5-7 клас, за футболните отбори на 5“д“, 6“в“ и 7“в“ класове – победители в училищния турнир по футбол, за отбора по оказване на първа медицинска помощ, класиран на призово място в състезанието на БЧК.

    Децата от „Ръка за помощ“ също получиха вкусна торта за добротворчеството си, а те самите наградиха девет класа измежду петите и шестите за създаване на „касичка на доброто“ и включване във всички благотворителни инициативи.

    „Здравей, лято! Здравей, ваканция“ си казаха на финала славейковци и най-нетърпеливите се бухнаха в басейна, за да спазят традицията и да отпразнуват деня.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини