Миролюба Бенатова гостува в „Големият шлем” на славейковци

Изображение 1 от 4

    Трябва да се научим да бъдем критични към това, което не се прави правилно, смята журналистката от Нова ТВ

    Един от най-добрите български репортери, Миролюба Бенатова, се срещна с ученици от журналистическия клуб „Славейков“ с ръководител Антония Маровска. В емблематичния Медиен център на училището се състоя работната среща между младите журналисти и тяхната гостенка. Те направиха един нетрадиционен и новаторски прочит върху начина на организация  и изпълняване на различните дейности в клуба. Главният редактор на вестник УПКО Ангелина Ванчева, редакционната колегия в състав: Емилия Моллова, Анелия Крумова, Симона Годумова, Христина Попова, Николай Димитров дадоха всичко от себе си в творческата среща с опитната журналистка, която, от своя страна, ги очарова със своите професионално дадени съвети и преценки за списването на вестника и за репортерската работа.  От името на целия клуб Анелия Крумова изказа своите най-искрени благодарности към учениците от клуб „Медия” с ръководител Гроздан Грозев, без чиято сериозна помощ това вълнуващо събитие нямаше да получи своята реализация. Като продължение на работната среща бе заснето славейковското телевизионното предаване „Големият шлем” с гост Миролюба Бенатова и с водещи Ангелина Ванчева и Анелия Крумова. Емисията бе снимана от екип на клуб „Медия” - Тодор Тодоров, Стамен Сарчев, Вълко Илиев, с помощта на опитния вече оператор Марио Орешков. В анализа на съвместната работа известната журналистка поощри учениците да вършат всяка своя  дейност задълбочено и съвестно. Тя даде за пример някои изяви, претендиращи за оригиналност и  атрактивни на пръв поглед, които, погледнати професионално обаче, са обикновени халтури.

      Тази пълноценна среща на журналистическия клуб с Миролюба Бенатова е поредната му сериозна стъпка в овладяването на творческите процеси. Размениха се обещания за бъдещо успешно сътрудничество в реализирането на нови и успешни културни идеи и проекти.

    Срещата се осъществи във връзка с инициативата „Журналисти в училище“, реализирана за трета поредна година в рамките на фонд „Валя Крушкина“. Този фонд подкрепя и мотивира развитието на качествената и обективна журналистика в България. Организатор е Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ), като в Кърджали за срещата с учениците дойде и Мария Цекова, мениджър-комуникации на ФРГИ. Целта на Фондацията е да се провокира интереса на учениците към професията на журналиста и да се оформи гражданска позиция у подрастващите.

    Емилия Моллова

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини