Протестна мрежа: Борбата срещу модела #‎КОЙ продължава

Три години след избухването на най-дългите граждански протести в страната моделът #‎КОЙ продължава да руши България. 

Това пишат от "Протестна мрежа". В текста им се казва още: 

На 14 юни 2013 г. бе натиснат спусъкът на най-дългите граждански протести в новата ни история. Над 400 дни гражданите излизаха на улицата, за да искат оставката на едно мнозинство, което коленичи пред модела ‪#‎КОЙ. Гневът от този позор издигна преграда между управляващите и протестиращите. Парламентът беше зад заграждения.

Властта избираше задните входове, за да се крие и бяга от недоволството.
Засили срещу гражданите тежка пропагандна машина за разделение, противопоставяне и пречупване на опълчилите се срещу отвлечените от модела #КОЙ институции.

Три години след избухването на протеста, моделът #КОЙ продължава да руши страната ни. Медийните бухалки, щедро финансирани от същия модел, самоотвержено бранят и днес статуквото. Пленените регулатори, отровената медийна среда, неслучилите се реформи и застой, който управлението нарича “стабилност“, са проекции на същия модел.

Дълго ще е усилието за демонтирането на изградения от страх и зависимости фундамент на модела #КОЙ. Защото дълбоко са положени основите му.

Крачката към неговото демаскиране обаче е направена.

И гражданите знаят, че само те са тези, които могат да застанат между него и институциите. Да защитят правото си на справедливо и добро управление. Да отстояват бъдещето си тук.

Всеки един от нас, всеки ден, там където е – трябва да се изправи и да противостои. Без страх! Кураж, България! 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини