Първият изкуствен интелект - адвокат в международна правна кантора

Международната правна кантора Baker&Hostetler нае първия адвокат с изкуствен интелект, съобщи сайтът futurism.com, позовавайки се на изданието American Lawyer.

Новият "колега" в Baker&Hostetler се казва Ross и е разработен от IBM. Той ще стане част от екипа от 50 адвокати във фирмата, на които са поверени делата за несъстоятелност.

Според изпълнителния директор и съосновател на кантората Андрю Аруда, други фирми също са подписали лицензионни договори за използването на Ross и скоро ще го обявят.

Това е първият адвокат в света с изкуствен интелект. Той е създаден въз основа на когнитивния компютър Watson и е разработен така, че да може да чете и разбира езици, да изразява хипотези при зададен въпрос, да прави проучвания и след това да генерира отговори заедно с препратки и цитати, които ги подкрепят.

Освен това, Ross се учи от опита си, придобива нови знания и ускорява работата си колкото повече взаимодейства с потребителите.

"Задавате въпросите си на прост английски език, както бихте попитали колегите си. Ross търси отговор в цялото законодателство и връща отговор с цитирани текстове от закони, съдебна практика и вторични източници, за да влезете бързо в час", обяснява сайтът, посветен на адвоката с изкуствен интелект. Той разбира въпроси, формулирани на ежедневен език, като: "Може ли фалирала фирма да продължи да прави бизнес?".

Рос намалява обичайното времето, което отнема, за да се пресеят резултати от хиляда до най-подходящите отговори. Като след това представя отговорите си на непринуден и разбираем език. Освен това той следи последните развития в правната система и по-специално тези, които имат отношение към казусите, по които работите.

Шефът на екипа за връзки с обществеността на Baker&Hostetler Боб Крейк обяснява логиката за наемането на адвоката с изкуствен интелект така: " В Baker&Hostetler вярваме, че използването на нови технологии, като когнитивните компютри, ще помогне да подобрим услугите, които предоставяме на клиентите си".

"Кантората използва Ross от първите дни на внедряването му и сме горди, че си партнираме с лидера в индустрията и продължаваме да развиваме допълнителни правни асистенти с изкуствен интелект", посочва той. 

Източник: Правен свят

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини