Школата по математика на „Славейков”прославя Кърджали,представи се и със собствен сборник

Двадесет и шест участия за десет години в Националната лятна изследователска школа имат учениците от СОУ”П.Р.Славейков”от Кърджали.Най успешна е учебната 2010/2011 г.когато четирима представители на кърджалийското школо са поканени да участват в нея.Това са Иван Герганов, Гюлбияз Ахмед,Маринела Петкова и Джансуа Али. Славейковци имат и седем участия на Националния конкурс „Млади таланти”, като техни представители получават награди от министъра на образованието.

Всичко това се дължи на Изследователската школа по математика към СОУ”П.Р.Славейков” с ръководител Вълчо Милчев. Тя е създадена през учебната 2004/2005 г. по идея на директора  Милко Багдасаров. Основната задача е прилагане на изследователския подход чрез разработване на проекти по математика и участие в състезателните сесии на Ученическия институт по математика и информатика. От създаването на школата досега са разработени от ученици 40 проекта по математика.

През изтеклата учебна година са проведени 20 състезателни сесии на Ученическия институт по математика и информатика,като славейковци завоюваха 28 грамоти за отлично представяне.

Наскоро школата на „Славейков” подготви и издаде сборникът „Салфетките на Питагор”,която включва математически сюжети от Ученическия институт,отличени през последните години.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини