Спортният деятел и почетен гражданин на Ардино Решат Айдън дари топчета за тенис

Почетният гражданин и „баща на тениса” в Ардино Решат Айдън за пореден път дари на Спортния клуб по тенис на маса „Юнак 2005” топчета за тренировки и състезания.

Винаги милея за родния спорт и съм готов да помагам за развитието на тениса в Ардино. Радвам се, че моята възпитаничка и „дъщеря”, майсторът на спорта Гюлвер Шерифова, е поела тима на момичетата. Пожелавам на децата успех и много медали, заяви спортният деятел.

Президентът на Спортния клуб по тенис на маса „Юнак 2005” Светослав Сашев и треньорите Бахри Юмер и м.с. Гюлвер Шерифова изказват искрени благодарности към Решат Айдън за благородния му жест. Горещо се надяват на още спомоществователство и спонсорство за развитието на тенис спорта в Ардино.

Решат Айдън е роден в Ардино на 19 юни 1951 година. Той е човекът, който въведе тениса вродопското градче и го превърна в истинска крепост на този  спорт. Цяло съзвездие от шампиони – републикански, балкански, европейски и световни донесе през годините неговият талант. В момента живее в Истанбул, където се изселва през 1978 г. по изселническа спогодба с Република Турция.  Бил е треньор по тенис на маса във „Фенербахче“. Негови възпитаници създадоха школи по тенис на маса в Бурса, Ялова, Люлебургаз.

През 2011 година Решат Айдън  бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Ардино”.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини