Подготвят генерален план за автомобилното движение в Кърджали

Изображение 1 от 2

    Вчера в голямата зала на Бизнес инкубатора се проведе разширено заседание на Постоянната общинска комисия по безопасност на движението, в което участваха общински съветници, представители на областната администрация, Областно пътно управление, КАТ-Пътна полиция, директори на училища и детски градини, на съюзите на инвалидите и незрящите, представители на таксиметровите и автобусни превозвачи. Заседанието бе председателствано от председателя на Транспортната комисия, заместник-кмета Иван Велев, а в него дейно участие взе кметът инж. Хасан Азис. 
    Темата, предизвикала такова широко представителство, бе свързана с предложения за реорганизиране на движението в рамките на града и общината с цел предотвратяване на рискови ситуации. Постъпиха много предложения за допълнително обезопасяване на пешеходните пътеки по бул. „Беломорски”, ул. „1-ви май” и кръстовищата в гр. Кърджали, намиращи се в близост до училища и детски градини, тяхното осветяване с ЛЕД осветление, облекчаване на автомобилния трафик чрез отваряне на бул. „България”, от комплекс „Орфей” до ресторант „Москва”, отваряне на ул. „Джордж Вашингтон” за градски автобуси и др. 
    По предложение на кмета инж. Хасан Азис участниците във форума взеха решение да бъде сформирана междуведомствена комисия с представители на различните институции имащи отношение по въпроса за безопасността на движението в областния град, която да селектира и обобщи постъпилите предложения в доклад. Въпросния документ ще бъде предаден на Постоянната общинска комисия по безопасност на движението и ще бъде основа за изготвяне на цялостен генерален проект за безопасността на движението в община Кърджали, който до началото на новата учебна година трябва да започне да се реализира поетапно. В проекта ще залегне и въвеждането на зона за почасово паркиране/Синя зона/ в централната част на града за ограничаване на интензивния трафик и масовото паркиране. 

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини