„Майстора” чества тържествено своя 35-годишен юбилей

    С концерт и ретроспективна СОУ ”Владимир Димитров–Майстора” Кърджали отбеляза своя 35–годишен юбилей. Много ученици, преподаватели, родители и граждани разгледаха експозицията, подредена във фоайето на Дома на културата. „35- годишната история на нашето училище е съчетание от автентичност, традиции и новаторство, но най – ценното богатство е самобитният талант на нашите деца, уникалната смесица от музика и изкуство”, каза директорът на учебното заведения Ангел Спасов.Той припомни, че идеята училището да има специализирани паралелки по изобразително изкуство и музика е на кърджалийския художник Хари Атанасов и на музикалния педагог Снежана Полихронова. „От „Майстора” излязоха талантливи млади творци като Христо Габеров и Недим Мустафа, с които Кърджали се гордее”, сподели Хари Атанасов и пожела успехите да се увеличават. Той подари на школото от името на галерия „Дар” картина на Пенка Атанасова. Учениците и учителите получиха поздравителни адреси от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, областния управител Илия Илиев и началника на РИО Гроздан Колев, както и от много училища в Кърджали и областта.
    Продължилият почти два часа концерт откри младият гайдар Ради Митрев. На сцената на Дома на културата се изявиха талантливите ученици на „Майстора”. Публиката аплодира седмокласниците Арзу и Шенер и техните изпълнения на китара, изпълненията на малките пианисти, както и вокалните умения на Дани, Камелия, Вероника и Биляна. Специален поздрав по случай юбилея отправиха бившите възпитаници на учебното заведения Яница Тунтова /пиано /, Вера Бурмова /”Аве Мария”/, Филип Синапов / „Росни ми, росни …/. Гости на празника бяха много бивши възпитаници и преподаватели. Концертът завърши с изпълнение на химна на училището и „На многая лета”. 
    СОУ „Владимир Димитров–Майстора” е единственото учебно заведение в Източните Родопи със специализирани паралелки по музика и изобразително изкуство. Много от завършилите преди години ученици днес са изявени художници, инструменталисти и изпълнители. Учебното заведение разполага с добра материално–техническа база –специализирани кабинети, зали, ателиета.Училищната галерия „1300 години България” притежава творби както на големи български майстори, така и произведения на местни автори.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини