Мария Загорова и Атанас Атанасов отличени от МОН с "Неофит Рилски"

Изображение 1 от 2

    От общо петима наградени учители от област Кърджали с най-високото преподавателско отличие - почетна грамота "Неофит Рилски", двама са преподаватели в СОУ "Петко Рачов Славейков". Атанас Атанасов е помощник-директор в най-голямото кърджалийско училище, един от доайените в областта на физическото възпитание и спорта, педагог с доказани умения и дългогодишен стаж. Известен със силния си глас и с винаги принципните си позиции, г-н Атанасов е една от емблемите на кърджалийския спорт и любимец на учениците си. Заедно с директора Милко Багдасаров неизменно присъства на всички срещи на отборите на СОУ "Петко Рачов Славейков" от Ученическите игри във всички спортове.

    Още една от любимите учителки на "училището за шампиони" заслужено бе наградена с "Неофит Рилски". Това е Мария Загорова, дългогодишен преподавател по музика. Нейният подход в работата и естествен чар мотивират учениците да не подценяват значението на предмета, който преподава, а да полагат усилия да се развиват и в тази посока. Вече няколко години поред възпитаници на г-жа Загорова участват на националния кръг на състезанието "Ключът на музиката", където мерят своите познания с ученици от музикални училища. В същото време на концерти и тържества се изявяват децата от вокалната група, в която учителката им ги учи на музика, сценично поведение, естетически вкус и артистичност.

    Почетните грамоти "Неофит Рилски" на петимата учители от област Кърджали връчи началникът на Регионалния инспекторат на образованието г-н Гроздан Колев от името на министъра на образованието и науката .

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини