Служителите на НАП събраха пари за незрящо момиче

Дарителска кампания в подкрепа на 19-годишната Бехие Шенол от Кърджали организираха в офиса на НАП в Кърджали. Момичето е незрящо. Тази година завършва средното си образование в СОУ за деца с нарушено зренеие „Проф. д-р. Иван Шишманов“ във Варна. Проблемът със зрението не я спира да завърши с пълно отличие. Мечтата на Бехие е да продължи образованието си в Софийски университет в специалност „Психология“. Вече се е явила и на предварителните кандидатстудентски изпити, на които има много добри оценки.Чака и резултатите от положените държавни зрелостни изпити. За съжаление, положените усилия не са достатъчни, за да продължи тя да учи. Майка й също е незряща, а доходите на семейството са крайно недостатъчни, за да покриват семестриални такси.

„Идеята се роди от служителите от офиса, чието желание бе да подкрепим финансово  абитуриент в неравностойно положение. Искахме да бъдем част от сбъдването на мечтите на едно дете на прага на живота и мисля, че успяхме. Събраните средства може да не са много, но са първата крачка към едно ново начало и един нов свят на знания, нови приятели и предизвикателства. Вярвам, че личният живот на всеки от нас придобива по-дълбок смисъл, когато сме състрадателни и помагаме на другите!“, сподели директорът на офиса на НАП в Кърджали Елван Гюркаш.

Всеки който желае да помогне на Бехие Шенол Ахмед да сбъдне мечтата си и да получи шанс са реализация в живота, може да го направи на нейната банкова сметка:

 ЦКБ АД клон Кърджали

IBAN: BG 29 CECB 979010F8516800

Бехие Шенол Ахмед

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини