Местан призова БСП да не се бърка на съда за регистрацията на ДОСТ

Лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан призова Костадин Паскалев и БСП да не се бъркат в работите на независимия български съд, предаде "Дарик радио".

В Благоевград, където е за първата учредителна областна конференция на партията си, Местан заяви: "Искам да изпратя един много кратък хабер на един отново активиран член на ръководството на БСП от Благоевград - Костадин Паскалев, който онази сутрин по една национална телевизия отправи призив към съда да не регистрира партия ДОСТ."

"Господин Паскалев, изглежда, бърка времената, в които живеем. Можеше да разпорежда на съда и го правеше в годините на тоталитарното управление на онзи диктатор, на чийто паметник в Правец, те, уж социалисти, членки на Партията на европейските социалисти, положиха венци пред паметника на диктатора Тодор Живков. По времето на управлението на този диктатор ръководството на партията на Паскалев можеше да разпорежда на съда кого да регистрира и кого - не, кого да осъди и кого да помилва. Но България вече е член на ЕС и НАТО и за Паскалев е полезно да знае, че такава груба намеса в работите на съда в условията на демокрация не е възможна", каза още Местан пред симпатизантите на партията си.

Вие се замислете защо наследниците на комунистическата партия днес се боят от регистрацията на ДОСТ, призова съмишлениците си той. И отговори, че причината е в желанието им да спечелят президентските избори, а ако ДОСТ бъде регистрирана като партия с нашата много ясно евроатлантическа ориентация, ние няма да подкрепим кандидата на проруските евразийски сили в българската политика. Според думите му ДОСТ ще даде рамо на онзи кандидат за президент, който е истински евроатлантик, истински натовец и европеец.

"И те знаят, че ако ДОСТ се регистрира, ДПС няма да може да даде решителна подкрепа за избора на ляв кандидат, както това се случи през 2001 година. И затова ще направят всичко възможно да ни попречат на регистрацията", прогнозира Местан и призова съдът да прояви безпристрастност и да даде регистрация на новата партия без забавяне и протакане.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ми
    Мина
    1 0
    20:48, 5 юни 2016
    Тебе думам, Паскалев , сещай се Борисов. Много мазно си предлага услугите агент Павел. А аз за пръв път свалям шапка на представител на столетницата.Господин Паскалев беше пределно ясен и аз съм съгласна с него.ДОСТ не е българска партия и не трябва да бъде регистрирана.
  • 2
    Се
    СЕЛЕНЖЕР
    1 0
    07:13, 6 юни 2016
    Господин пачунгер,според мен по подобаващо заглавие на тапалийската ти партийка е "гост"...ти и без туй не си от тука духом,а от луната анадолска,така ,че гостенин си най добре да се кръстиш...ама неканените гости твърде не са любени,комай да знаеш...
Последни новини