Делегация на ДПС на посещение в Бурса

    Делегацията на ДПС състояща се от председателя на групата за приятелство с Турция инж. Ердинч Хайрула, депутатите Салиха Емин и Дурхан Мустафа, кмета на община Ардино Ресми Мурад и кмета на община Руен Исмаил Осман са на посещение в района на Бурса.

    Делегацията проведе редица срещи с изселници, изселнически организации, представители на местните власти и политическите партии. Първата среща се състоя с община Нилюфер, която е побратимена с Ардино. Групата бе приета от кмета на Мустафа Бозбей и зам.-кмета Наджи Кале. Срещата премина в позитивна атмосфера. Бяха обсъдени редица въпроси свързани с взаимодействието между местните власти, въпроси от социалната и културната сфера.

    Делегацията на ДПС беше приета също от областните организации на Републиканската народна партия (CHP) и Партията на националното движение (MHP). Проведоха се разговори с областния председател на Републиканската народна партия( CHP) Сади Йоздемир и областния председател на Партията на националното движение (MHP) Тевфик Топчу. Обсъдиха се редица въпроси свързани с двустранните отношения между България и Турция, актуалната политическа обстановка и взаимодействието между местните власти.

    Натоварената програма на делегацията продължи с посещение в община Муданя и среща с изселници в Гьорюкле.

    В Муданя българската делегация бе посрещната от кмета Хайри Тюркйълмаз и председатели на Републиканската народна партия( CHP) в Муданя Ергюл Батман.

    Председателят на групата от ДПС Ердинч Хайрула заяви, че за първи път идват в курортното градче. „Продължават нашите посещения в Турция, за да създадем мостове между двете страни”, заяви Ердинч Хайрула.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини