Sony Ericsson S302 – твърде скъпо оценен

1. Общи впечатления и технически характеристики

Общи впечатления

Апаратът е моноблок с приятен младежки дизайн. Представен е в два цветови варианта - тъмносив и син (Thunder Grey и Crystal Blue). И при двата варианта има сребрист кант, а задният панел е черен на цвят. Лицевият панел е гланциран. Апаратът е с размери 100.5 х 46.3 х 12 мм., тежи 79 грама. Достатъчно компактен е, за да го носите без проблеми във всеки един джоб.



Отляво ще видите стандартния Fast Port и бутона за музикалния плейър. Отдясно са разположени двойният бутон за регулиране на звука и бутонът за камерата. В долната част на корпуса ще намерите ухо за закачане на връзка. Апаратът има около 20 МВ вградена памет, достъпна за потребителя. Поддържа чип-карти М2 с обем до 8 GB. Слотът е разположен под задния капак, можете да сменяте картите, без да изключвате телефона.

Клавиатура

Цифровите бутони са с малки размери, но въпреки това са достатъчно удобни. За сметка на това навигационният бутон е твърде малък и може да създаде проблеми на някои потребители. Общо взето моделът не е подходящ за хора с по-големи пръсти. Подсветката е синя и не твърде ярка, символите се разчитат с лекота в различни условия.

Дисплей

Дисплеят е TFT с разделителна способност 176 х 220 пиксела (2 инча диагонал, 31 х 40 мм.), възпроизвежда до 262 000 цвята. Побира до 8 реда текст плюс до 3 служебни реда, в редица режими на работа могат да се изпишат и повече текстови редове с по-ситен шрифт. Качеството на изображението е добро, дисплеят остава четим и на слънчева светлина.

Батерия

Батерията е литий-полимерна BST-33 с обем от 950 мАч. Производителите гарантират до 300 часа работа в режим на готовност и до 7 часа работа в режим на разговор. В реални условия апаратът работи около 3 дни при до 1 час разговори, около 30 мин. игри и до 20 минути използване на WAP-браузера. В режим на възпроизвеждане на музика батерията издържа 18 часа.

Камера

Камерата е 2-мегапикселова CMOS без автоматичен фокус. Има светодиодна светкавица, която обаче не е ефективна.


Настройките са следните:

* Размер на снимката – 1600 х 1200, 1280 х 1024 и 640 х 480 пиксела.
* Качество – Normal и Fine.
* Звук при снимане – можете да избрете измежду три различни звука, но не и да изключите звука като цяло.
* Баланс на бялото – Auto, Incandescent, Fluorescent, Daylight и Cloudy.
* Ефекти – Negative, Sepia, Black & White.
* Таймер – има настройки за интервала на изчакване.
* Нощен режим – увеличава експозицията, при нощни снимки е особено важно обектите и самият апарат да стоят неподвижно.
* Burst4 – режим на снимане на бърза поредица от четири снимки.
* Видеозапис – 176 х 144 или 128 х 96 пиксела, формат 3GP. Можете да ограничите продължителността на записа.


2. Функционалност

Меню

Основното меню е представено като матрица от 3 х 4 иконки. Поддържа се бърза навигация посредством цифрови комбинации. Всички подменюта са във вид на вертикални списъци. Менюто е стандартно за продуктите на компанията от този клас.

Телефонна книга

Всеки един запис от телефонната книга може да съдържа име, фамилия, до 4 телефонни номера от различен тип (домашен, мобилен, служебен и факс), E-mail, име на компанията и рождена дата, която се синхронизира с органайзера. Към всяко име можете да прикачите индивидуална мелодия и картинка. Поддържат се групи, които обаче се използват само за масово изпращане на съобщения.



Разговори

Разполагате с общ списък на последните обаждания, който съдържа до 30 записа. Срещу всеки един ще видите иконка, която уточнява типа обаждане. Можете да прегледате и отделен списък на пропуснатите повиквания (до 10 записа).

Съобщения

Апаратът поддържа SMS и EMS. Разполагате с шаблони, които можете да редактирате. Поддържа се програма за предварително разпознаване на текст Zi Corporation (алтернатива на Т9). Телефонът има и E-mail-клиент, който работи стандартно. Можете да настроите прием на целите писма или само на заглавията им. Може да се сблъскате с проблеми с кодировките на текст, ако името и тялото на съобщението са написани на различни езици.



Приложения

Календар
Календарът се преглежда на месечен, седмичен или дневен режим. Можете да запазвате събития, като посочите име, място на събитието, продължителност, интервал на напомняне. Поддържат се повтарящи се събития (всяка година или всеки месец) и гласови напомняния (продължителността на записа е ограничена до 1 минута).



Задачи
Стандартна функция, можете да запазвате гласови или текстови бележки.

Калкулаторът, конверторът, таймерът, секундомерът и функцията «Часови пояси» са стандартни.

WAP
Браузерът е Openwave 7.2.7 и с нищо не е по-добър от NetFront. Поддържа запазване на пароли за вход. Има четири различни размера на шрифта.



File Manager
Програмата позволява да сортирате файловете си по дата, тип и размер, да създавате собствени папки и да разпределяте файловете си по тях.

Радио
Можете да запазите до 20 радиостанции, които се настройват ръчно или автоматично. Поддържа се RDS, който обаче показва само името на избраната радиостанция. Качеството на звука е прилично.

Музикален плейър
Плейърът е стандартен и не се отличава с нищо особено. Можете да създавате свои плейлисти и да ги прослушвате в последователен или произволен ред. Телефонът има и видеоплейър.

Игри
На телефона има две игри – FotoQuestFishing и QuadraPop.

TrackID
Стандартно приложение за разпознаване на песен по записан отрязък от нея.

Диктофон
Продължителността на записа е ограничена до 30 секунди.

USB
USB е версия 2.0, скоростта на трансфер на данните е до 500 Kbps. Режимите на работа са Mass Storage, синхронизация, Print и модем.

Bluetooth
Bluetooth е версия 2.0 без EDR. Поддържат се следните профили:

• A2DP
• Basic Imaging Profile
• Basic Printing Profile
• Dial-Up Networking Profile
• File Transfer Profile
• Generic Access Profile
• Generic Object Exchange Profile
• Handsfree Profile
• Headset Profile
• HID
• JSR-82 Java API
• Object Push Profile
• Personal Area Network Profile
• Serial Port Profile
• Service Discovery Application Profile
• Synchronization Profile
• SyncML OBEX binding
Източник: gsm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини