Появи се Bluetooth клавиатура за iPhone

Ако и вие сте сред тези (малцина) потребители, които смятат, че виртуалната клавиатура на iPhone е - меко казано - неудобна, може би мечтите ви за нормална QWERTY клавиатура за най-популярния сензорен телефон скоро ще се превърнат в реалност.

Засега клавиатурата Macally BT Key Mini, работеща чрез Bluetooth, е достъпна само за предварителни поръчки, поради което няма как да проверим функционалността й. Анонсът й беше по време на MacWorld Expo в началото на тази година, когато някак си тя мина незабелязана в сянката на по-значими анонси. Според предоставената от фирмата информация обаче тя работи с iPhone - и евентуално с iPod Touch. Не би трябвало да имаме особени съмнения, ако не беше налице един факт - поради дълбокото убеждение на Стив Джобс, че виртуалната клавиатура на iPhone е отлично реализирана, доколкото ни е известно, не съществуват драйвери за Bluetooth клавиатури за телефона на Apple.

Което може да означава точно две неща: или Macally разполагат с някаква не-публична информация, според която Apple ще пуснат iPhone драйвери за Bluetooth клавиатури (в който случай бихме предпочели алуминиевата безжична клавиатура на самите Apple!); или другият вариант е Macally да пуснат свои собствени драйвери, които обаче ще работят единствено на разблокирани устройства. Това е далеч по-вероятният случай, който също така твърде вероятно ще предизвика реакция на Джобс под формата на съдебно дело...
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини