По цвета ще ги познаете...

Как да избирате цветове, които ви подхождат.

Можете да облечете дреха във всякакъв цвят, ако се научите да избирате подходящия тон и наситеност, които ще подчертаят цвета на вашата кожа. Идеалният за вас цвят може да ви подмлади с години и да придаде блясък на външния ви вид.

Най-подходящият за вас цвят може да бъде определен чрез комбинация от фактори, включващи естествения цвят на косата ви, цвета на очите и цвета на кожата.
Вижте оттенъка на кожата си на естествена светлина, за да разберете дали сте с по-топло или с по-студено излъчване. Хората с по-студено излъчване имат розова кожа. Хората с по-топло излъчване имат златист тен или оттенък с цвят на праскова.
Хората със студено излъчване ще изглеждат най-добре в сини цветове, а тези с топло излъчване - в жълти.
Приятните, свежи цветове на този сезон може да влязат и във вашия гардероб, ако се съобразите със някои от идеите, които ви предлагаме.

Топлите цветове могат да бъдат по-ярки или приглушени; те включват естествени земни разцветки с прозиращи златисти нюанси. Повечето хора с топло излъчване на кожата изглеждат много добре в цвят мока, бронз, цвят на зелен градински чай и прелестния оранж. Ако това е цвета на вашата кожа, може да пожелаете да пробвате и по-меките топли портокалови или кайсиеви нюанси, както и новите летни цветове - жълто или цвят на зелена ябълка.
Ако предпочитате червеното, избирайте керемиден нюанс, тъмен домат или по-наситен оранжев нюанс.
Земните зелени цветове като маслина, мъх и нефрит подсилват топлия нюанс на кожата. Това лято може да прибавите нови идейни цветове като свеж зелен лимон, тревисто зелено или цвят на целина. Яркият цвят на слонова кост или бяло със сиви оттенъци също подсилват топлия нюанс на кожата. Разцветки от карамел през топъл марципан до ярко синьо ще се впишат идеално във вашия професионален гардероб.
Кафявото на обувките ви и златистото в рамките на очилата са част от вашата рецепта за сигурен успех и въздействие.

Хладните тоналности включват богати, живи цветове със сини оттенъци. Хората с по-хладен тен на кожата могат да носят живите червено и синьо, с добавка на малиново, тъмно смарагдово зелено, кралско синьо или черно. По-топлите, пастелни нюанси на синьото и розовото също добре подчертават хладния оттенък на кожата. От зелената палитра изберете смарагдово и ледено зелено, както и морско синьо - от много светло до много тъмно. Чисто-бялото също пасва идеално с по-студените нюанси на кожата. Лимонено-жълто, червено и сапфирено-синьо също ще освежат гардероба ви. Актуален цвят е морското синьо и цялата гама тонове, които пресъздават цветовете на необятния океан. Прибавете и малко ярко-розово, за да подсладите деня си.
Цветът може да бъде неустоим и завладяващ, така че експериментирайте, позабавлявайте се и обновете цветната палитра на гардероба си, в унисон с вашата личност!



Източник: tia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини