Най-добрите кубински пури

Въпреки че има много държави, които произвеждат пури, кубинските пури все още се считат за най-добри. Особено обичани са онези от региона Вуелта Абахо. Съчетанието от слънце, почва и вятър е причината кубинските пури да бъдат неповторими. В същото време те са толкова разнообразни по вид, размер и вкус, че изборът измежду тях е труден.

Най-уважаваната марка кубински пури е Cohiba. Тези пури се появяват за първи път през 1968 г. и се доставят само на високопоставени държавни служители. От 1982 г. те започват да се продават по света и могат вече да печелят от легендата, витаеща около името им.

Montecristo е вероятно най-популярната марка пури в света. Приблизително 50% от кубинските пури носят тази марка. Те са превърнати в стандарт, по който се оценяват кубинските пури – например Montecristo No. 4 са известни с богатия си аромат, който според мнозина познавачи „носи най-доброто от вкуса на кубинските пури".

Partagas е друга марка пури с разнообразни форми и размери, които обаче носят аромата на кафето и шоколада Partagas.

Hoyo de Monterrey е водещата от „новото поколение" марки кубински пури. Вкусът и ароматът са перфектно балансирани, а горенето е подобрено с помощта на най-модерните технологии.

За марката H. Uppmann важи, че както изработените на ръка, така и изработените на машина имат характерен нюанс на „кожа", а вкусът е мек и приятен.

Хубаво е да се споменат също Romeo y Julieta, които са доста разпространени и се правят в различни форми и от различни тютюни.

От голямо значение е марката Rafael Gonzales cigars, основана още през 1928 г. (въпреки че с настоящето си име тя съществува от 1945 г.). Тя е подходяща за онези, които обичат мек, но наситен вкус.

В днешно време не е лесно да си купиш Vegueros, защото рядко се предлагат. Те не са скъпи, а вкусът им е богат, наситен и носи тревен оттенък.

Не се колебайте да избирате измежду кубинските пури. Вкусовете могат да се откриват многократно, а за качеството се следи изкъсо, с цел да може да бъде удовлетворен всеки познавач.
Източник: millionaire.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини